Kykyihin vaikuttavat tekijät


Gladiaattorin kykyihin vaikuttaa kolme eri tekijää: gladiaattorin moraali, gladiaattorin haavoittumisaste ja gladiaattoriin vaikuttavat loitsut.


Nämä kolme tekijää lasketaan yhteen ja tulos esitetään hahmolomakkeen kohdassa kykyihin vaikuttavat tekijät. Tämä luku vaikuttaa kaikkiin gladiaattorin kykyihin.


Hahmolomakkeessa näytettävät kyvyt ovat gladiaattorin peruskyvyt, eli niihin ei ole lisätty mitään muutoksia.  Varsinaisessa taistelutilanteessa, esimerkiksi ratkaistaessa osuuko gladiaattori miekalla vastustajan, lisätään gladiaattorin Miekka-kykyyn hahmolomakkeessa näkyvä Kykyihin vaikuttavat tekijät. Lisäksi käytettävä miekka voi antaa lisäbonusta osumiseen.


Moraali


Moraali on yksi kolmesta kaikkiin kykyihin vaikuttavista tekijöistä. Moraali on aina välillä -10 - +10. Gladiaattorin moraalia nostavat mm. gladiaattorin tekemät kaadot, voitetut taistelut, ylempään divisioonaan nouseminen ja voitetut tittelit. Moraalia taasen heikentävät mm. taistelussa kaatuminen, taisteluun valitsematta jättäminen, hävityt taistelut ja alempaan divisioonaan tippuminen.


Moraali on ainoa kykyihin vaikuttavista tekijöistä jota ei nollata taistelun loputtua.


Haavoittumisaste


Haavoittumisaste on yksi kolmesta kaikkiin kykyihin vaikuttavista tekijöistä. Se vaihtelee nollasta (vähän tai ei ollenkaan haavoittunut) -20:neen (pahasti haavoittunut).


Haavoittumisaste nollataan taistelun loputtua.


Kykyihin vaikuttavat loitsut


Siunaus- ja kirousloitsut ovat yksi kolmesta kaikkiin kykyihin vaikuttavista tekijöistä. Gladiaattoriin voi vaikuttaa kerralla enintään yksi siunausloitsu ja yksi kirousloitsu. Loitsujen vaikutus määräytyy yllättäen loitsun voimakkuuden mukaan, loitsun kestoaika on vakio 10 kierrosta.


Siunaus- ja kirousloitsut (kuten kaikki muutkin gladiaattoreihin vaikuttavat loitsut) poistetaan taistelun loputtua.


Takaisin pääsivulle