Hahmolomake


Hahmolomake muodostaa Areena 5:sen ikkunan oikeanpuoleisen osan. Seuraavassa esitellään hahmolomakkeessa esitettävät tiedot edeten ylhäältä alaspäin.


Gladiaattorien kuvat


Ylimpänä on joukkueen gladiaattorit esitetty rivissä graafisessa olomuodossaan. Sillä hetkellä hahmolomakkeessa esitetty gladiaattori on kehystetty. Klikkaamalla hiirellä jotain toista gladiaattoria vaihtuvat  yllättäen myös hahmolomakkeessa esitettävät tiedot vastaavasti.


Nimi ja yleinen statistiikka


Varsinaisista hahmon eli gladiaattorin tiedoista esitetään ensin nimi. Sitä seuraa sekalaista statistiikkaa:

- Rotu: Eli mikä gladiaattori on oikein miehiään/naisiaan.

- Ikä: Gladiaattorien minimikä on 20 ja maksimikä 35, katso eläkkeelle jääminen.

- Palkka: Monta kultarahaa gladiaattorille täytyy maksaa palkkaa kuussa. (Talvitaukokuukausina ja CUP-kuukausina, joina joukkue on jo tippunut CUPista ei palkkoja tarvitse maksaa. Muutoin taisteluun osallistuville gladiaattoreille maksetaan täysi palkka, muille puolet palkasta.)

- Loukkaantunut: Montako kuukautta gladiaattori on loukkaantunut edellisen tällin jäliltä.

- Kaadot: Moneltako vastustajalta gladiaattori on hoitanut ns. tajun kankaalle tänä vuonna / koko urallaan.

- Otteluja: Moneenko otteluun gladiaattori on osallistunut urallaan.


Ominaisuudet


Gladiaattoreilla on neljä ominaisuutta:


Kesto: Kuvaa fyysistä kestävyyttä ja yleistä terveydentilaa. Jos kesto tippuu taistelussa nollaan tai alle, on gladiaattori tajuton. (Kuten teräväkatseiset lukijat huomaavat, keston jälkeen ei ole suluissa olevaa lukemaa.)


Mana: Kuvaa henkistä mahtavuutta. Vaikuttaa loitsunheittotaitoon ja loitsunvastustuskykyyn. Lisäksi loitsujen tekeminen kuluttaa manaa. Mana palautuu maksimiin aina taistelun loputtua. (Suluissa oleva lukuma LISÄTÄÄN AUTOMAATTISESTI kaikkien gladiaattorin opettelemien loitsujen alkutaitoon.)


Voima: Kuvaa fyysistä vahvuutta. Vaikuttaa melee-aseella tehtävään vahinkoon. (Suluissa oleva lukema lisätään kaikkien gladiaattorin melee-aseella tai nyrkillä tapahtuvien osumien vahinkoihin.)


Nopeus: Kuvaa ketteryyttä, näppäryyttä ja sen sellaista. Vaikuttaa kaikkiin asekykyihin, myös väistöön. (Suluissa oleva lukema ON LISÄTTY kaikkiin gladiaattorin asekykyihin VALMIIKSI.)


Kykyihin vaikuttavat tekijät


Tämä muutos vaikuttaa kaikkiin gladiaattorin toimiin taisteluissa. Tarkempi selostus löytyy kohdasta kykyihin vaikuttavat tekijät.


Kyvyt


Gladiaattorien alkukykyihin vaikuttavat tuurin lisäksi heidän ominaisuutensa (nopeus ja mana), sekä heidän rotunsa.


Vasen sarake


Meleekyvyt: Eri meleeasetyyppejä ovat keihäät, miekat, kirveet ja nuijat. Näille on omat hyökkäys- ja torjuntakyvyt. Aseen puuttuessa gladiaattori käyttää melee-aseenaan nyrkkiä.


Oikea sarake


Heittoasekyvyt: Pelin heittoasetyypit ovat jouset ja varsijouset. Varsijouset täytyy ladata taistelussa jokaisen ampumakerran jälkeen, jotta niillä voi ampua uudestaan (joka kestää yhden vuoron).


Muut kyvyt: Väistöllä pyritään välttämään heittoaseiden osumista ja loitun vastustuskyvyllä yllättäen vastustetaan vahingollisia loitsuja.


Varusteet


Gladiaattorilla voi olla yksi meleease (l. lähitaisteluase), heittoase ja panssari. Varusteesta saa lisätietoja klikkaamalla sen nimeä. Myös varusteen myyminen tapahtuu klikkaamalla sen nimeä. Jos tämä tuntuu ristiriitaiselta, kehoitan vakavasti kokeilemaan ko. napin painamista.


Loitsut


Gladiaattorilla voi olla maksimissaan neljä loitsua. Loitsuja voi myös halutessaan unohtaa. Loitsusta saa lisätietoja klikkaamalla sen nimeä. Loitsun nimen perässä on suluissa esitetty gladiaattorin loitsunheittotaito.


Vaikuttavat loitsut


Klikkaamalla tätä, hahmolomakkeen alinta nappia, saat selvityksen kyseiseen gladiaattoriin tällä hetkellä vaikuttavista loitsuista ja niiden kestoista (näitä on ainoastaan taistelun aikana).


Takaisin pääsivulle