Pelin kulku


Pelissä jokainen pelaaja saa luotsattavakseen oman gladiaattorijoukkueensa. Pelaajien joukkueet aloittavat alimmalta sarjatasolta, 4. divisioonasta. Tavoitteena pelissä on voittaa sarjamestaruus, eli sijoittua 1. divisioonan kärkipaikalle. Peli ei tosin lopu siihen, vaan sitä voi jatkaa niin kauan kuin mielenkiintoa ja hermoja riittää.


Kun aloitetaan uusi peli, niin ensin kysytään montako (ihmis)pelaajaa peliin tulee. Pelaajia voi olla yhdestä neljään. Maksimimäärä on siis yllättäen sama kuin yhdessä divisioonassa olevien joukkueiden lukumäärä. Kaikki muut joukkueet toimivat sitten tietokoneen taidokkaassa ohjauksessa. Pelin aikana peliin voi liittyä uusia pelaajia ja voipa pelaaja myöskin halutessaan lopettaa pelin, jolloin kyseisen joukkueen managerointivastuu siirtyy tietokoneelle. Pelaajien lukumäärä on silti aina yhden ja neljän välillä. Mikäli viimeinenkin pelaaja lopettaa pelin, nykytiedon mukaan peli loppuu, tai ainakin se siirtyy sellaiselle imaginaariselle bittitaivaan tasolle ettei se ole enää ihmisaistein havaittavissa.


Pelaajan paikka joukkueen managerina edellyttää joukkueen johtoportaan pitämistä tyytyväisenä. Mikäli joukkue menestyy riittävän heikosti, saattaa johtoporras tulla siihen tulokseen, että jokin toinen manageri voisi hoitaa homman paremmin, ja hankkiutuu pelaajasta eroon tavalla tai toisella. (Joukkueen johtoportaan mieliala kerrotaan pelin päävalikossa, nappien alapuolella. Suluissa oleva lukema esittää mielialan tarkan arvon, joka on aina välillä 0-100.) Toinen tapa, jolla joukkueen managerointipesti saattaa katketa, on yksinkertaisesti rahojen loppuminen. Jotta joukkue voi osallistua kuukauden taisteluihin, täytyvät rahavarat olla plussan puolella (johtoporras voi lainata väliaikaisesti rahaa gladiaattorien palkkojenmaksuun). Mikäli joukkueen kassaa ei saa millään keinolla plussan puolelle (esim. varusteita myymällä) ei pelaajalle jää muuta mahdollisuutta kuin erota tehtävästään.


Joka vuoden päätteeksi divisioonan paras joukkue nousee ylempään divisioonaan ja huonoin vastaavasti tippuu alempaan. Ykkösdivisioonan voittajasta leivotaan vuoden Sarjamestari ja nelosdivisioonan huonoin joukkue joutuu yleisen pilkan ja ivan kohteeksi, mikä heikentää ko. olevaan joukkueeseen kuuluvien gladiaattorien moraalia entisestään, mikäli se on nyt ylipäätään mahdollista.


Takaisin pääsivulle