Uusien gladiaattorien värväys


Uusien gladiaattorien palkkaaminen on muuttunut sitten Areenan edellisen version. Nyt kaikki joukkueet kilpailevat samoista gladiaattoreista, kun aikaisemmissa versioissa jokaisella joukkueella oli omat gladiaattoriehdokkaansa.


Joka kuukauden alussa on gladiaattorien värväysvaihe.  Tämä värväysvaihe on käytävä läpi ennen kuin sen kuukauden taisteluja päästään aloittamaan.


Värväysvaihe muodostuu kolmesta tarjouskierroksesta. Joka tarjouskierroksessa jokainen joukkue voi tehdä yhdelle gladiaattorille tarjouksen. Jos kyseiselle gladiaattorille ei ole vielä tehty tarjousta, niin vähimmäistarjous on gladiaattorin pyytämä minimipalkka. Jos taasen jokin muu joukkue on jo ehtinyt tekemään gladiaattorille tarjouksen, niin tätä tarjousta on korotettava vähintään 10 kultarahaa.


Tarjouskierroksen tarjousvuorot etenevät joukkueiden kesken siten, että viime vuoden 1. divisioonan voittanut joukkue tarjoaa ensin, sitten 1. divisioonan toinen ja niin edespäin kunnes tarjouskierroksen viimeisen eli 16. tarjousvuoron saa nelosdivarissa viimeiseksi jäänyt joukkue. Eli tarjousvuorot menevät suoraan viime vuoden sarjasijoitusten mukaisesti.


Kun kaikki kolme tarjouskierrosta on käyty läpi, niin gladiaattorit siirtyvät automaattisesti siihen joukkueeseen, joka on tehnyt korkeimman tarjouksen. Tällä tavalla suositaan siis sarjassa heikoimmin sijoittuneita joukkueita, koska niillä on viimeinesenä mahdollisuus korottaa tarjouksia.


Kuukauden värväysvaihe loppuu kun kaikki kolme tarjouskierrosta on käyty läpi ja värvätyt gladiaattorit ovat siirtyneet joukkueisiinsa. Tämän jälkeen on myös mahdollista aloittaa sen kuukauden taistelut.


Takaisin pääsivulle