Riimukallion rodut


Rodut eroavat ominaisuuksiensa lisäksi myös alkukyvyissään. Monesti nämä eroavaisuudet ovat hyvin vähäisiä, mutta taitavat managerit hyödyntävät gladiaattorien osaamisen vähintään 110%:sesti, ellei jopa vieläkin paremmin. Jotkin rodut ovat erityisen taitavia joissain asekyvyissä, joka on havaittavissa vertailtessa gladiaattorien hahmolomakkeessa esitettyä statistiikkaa. Jotkin rodut ovat taasen erityisen hyviä loitsunheitossa, tai jopa erikoistuneet tekemään taidokkaasti tietyn tyyppisiä loitsuja.

 

Amatsoni


Villi soturiheimo viidakkomailta, joka on kanssakäymisissä sivistyneen maailman kanssa vain osallistuakseen gladiaattoritaisteluihin ja ostaakseen huulipunaa.


Barbaari


Nämä kimmerian pedot, kintereissään Conanin verenperintö, ovat areenalla kotonaan kuin kotimaansa äkkijyrkillä vuorenrinteillä. Yleisin kuolinsyy kimmerian vuoristoisessa maankolkassa tosin on epähuomiossa vuorenrinteeltä rotkoon tippuminen. Sielläpäin 95% keskittyminen tuottaa 50% suorituksen, sekä tunnistuskelvottomia ruumiita rotkojen pohjille.


Druidi


Vanha legenda tietää kertoa, että druidit ovat velhoja jotka ovat eksyneet metsään. Senhän siitä saa kun viettää liikaa aikaa tunkkaisissa kammioissa.


Feenix


Näiden tulisten velhottarien väitetään kanavoivan itsensä Feenix-linnun voimaa tarkoitusperiinsä. Toisaalta jos ottaa huomioon mitä kaikkea muutakin kaupungilla väitetään, niin tähän ei kannata välttämättä takertua liian vakavasti.


Gnolli


Gnolli eli hyeenamies on väenvahva, verenhimoinen saalistaja, mikäli pääsee suht tuoreeseen raatoon käsiksi.


Goblin


Goblinit ovat petollisia ja ahneita riiviöitä. Mutta toisaalta he ovat myös pieniä ja vihreitä, joten kai se on ihan ymmärrettävää.


Goblinvelho


Kaikista petollisimmat ja ahneimmat goblinit ovat huomanneet, että taikuuden avulla voi saada kaikenlaista hyötyä itselleen. Ennen kaikkea hyötynä on se, että voi piiloutua hupulliseen viittaan, jolloin kaikki eivät välttämättä huomaa sinun olevan pieni ja vihreä. Joku saattaa luulla sinua vaikka hupulliseen viittaan pukeutuneeksi hobitiksi ja tarjota sinulle ehtaa linnunpönttöä pesimispaikaksi.


Haltia


Nuo suippokorvaiset ystävämme, jotka metsissä temmeltämisen ohessa harrastavat mm. vakavahenkistä loitsujen opiskelua, toistensa ampumista väijyksistä jousella, kaipuuta Merelle ja tietysti ennen kaikkea metsissä temmeltämistä.


Hobitti


Ovat pieniä ja näppäriä, vaikkakin sitkeitä, enimmäkseen puunkoloissa asuvia oravien perinteisiä kiistakumppaneita. Hobitit alkavat olla uhanalainen laji ja on yleisesti hyväksytty harrastus tehdä niille pönttöjä pesimisen onnistumiseksi.


Imp


Edellisen tulivuoren purkauksen yhteydessä kraaterista ilmantui laavan ja tuhkan lisäksi näitä punaisia pirulaisia, jotka haluavat itseään kutsuttavan impeiksi kaikkien lainasanojen vastustajien suureksi mieliharmiksi.


Jänis


Aron vaarallisin jyrsijä, kuten sanonta kuuluu. Tosin Jänikset eivät ole jyrsijöitä, heitä ei ole juuri koskaan tavattu aroilla eikä heitä kyllä voi kovin vaarallisinakaan pitää. Ellei niitä ärsytetä, jolloin ne lähtevät kotiin itkemään.


Jäämies


Nämä mystiset olennot ovat kotoisin jostain pohjoisen jäätiköiltä, josta heitä aina silloin ajelehtii jäälauttojen mukana. Riimukalliossa on yleisenä väittelyn aihe se, että ovatko jäämiehet umpijäätä vai sykkiikö heidänkin jääkuorensa alla lämmin sydän.


Kaamio


Normaalisti hautausmaalla hengailevia epäkuolleita kaamioita houkutellaan usein vahvistuksiksi gladiaattorijoukkueisiin erityisesti heidän korkean kipukynnyksensä vuoksi.


Karhumies


Puoliksi karhu, puoliksi mies. Tai toisinpäin. Mutta kukas niistä nyt muutenkaan selvän ottaisi. Tai edes haluaisi ottaa.


Kivihirviö


Kivihirviöt ovat gladiaattorijoukkueiden hierojien painajaisia. Hierominen on yhtä tuskaa ja lihaksia kivistää jatkuvasti.


Kääpiö


Kääpiöt ovat lyhyempiä kuin ihmiset ja jopa vielä sitkeämpiä kuin hobitit, minkä takia peikot eivät pidä heistä muuten kuin hyvin keitettyinä. Kääpiöt suosivat kirveitä, varsijousia ja painotettuja noppia, sekä tekevät työnsä yleensä laulellen.


Kääpiövelho


Kääpiöillä tulee sillöin tällöin puutetta kirveistä ja varsijousista, jolloin osa väestöstä joutuu opettelemaan velhouden jaloa taitoa. Näitä pidetään muiden kääpiöiden mielestä hieman haltiamaisina hihhuleina, ja onpa joitakin kääpiövelhoja väitetty nähdyn jopa metsässä temmeltämässä.


Liskomies


Liskomiehet pesivät ennen runsaslukuisina Riimukallion rantavesissä, mutta heidän lukumääränsä on huolestuttavasti vähentynyt sen jälkeen kun liskonnahkavaatteet tulivat muotiin.


Minotauri


Siitä lähtien kun minotaureille neuvottiin kädestä pitäen reitti pois labyrintistä, heistä on tullut gladiaattoritaistelujen katsojien suursuosikkeja ja karjanomistajien jatkuva harminaihe.


Munkki


Joidenkin munkkien on tiedetty hakeneen filosofista pohjaa käsitykselleen elämän tarkoituksesta osallistumaan verisiin gladiaattoritaisteluihin. Todellinen syy lienee kuitenkin kyllästyminen luostarielämän rauhaisaan elämänmenoon ja gladiaattorien reilusti parempi keskipalkka.


Muumio


Muumioiden väitetään olevaan käärinliinoihin kiedottuja ihmisiä. Toisaalta tasapuolisuuden vuoksi on kerrottava, että muumiot väittävät ihmisten olevan käärinliinoistaan riisuttuja muumioita.


Mystikko


Vanha tietokilpailukysymys kuuluu: Miten erotat mystikon ja velhon toisistaan? Vastaushan on luonnollisesti se, että velholla on tuuheammat kulmakarvat. Pahat kielet väittävätkin, että koko mystikkojen ammattikunta on syntynyt siten, että ne velhokokelaat, jotka eivät onnistuneet kasvattamaan tarpeeksi tuuheita kulmakarvoja, päätyivät lopulta perustamaan oman taikojaluokan.


Ninja


Nämä pelätyt ja äärimmäisen tehokkaat ammattitappajat, salamurhaajat ja pizzalähetit ovat kasvattamassa mainettaan siivu siivulta myös gladiaattoritaisteluissa.


Noita


Vanhat kunnon luutaakat, jotka aina jaksavat valittaa siitä, että heidän imagonsa kärsii siitä, että he joutuvat taistelemaan areenalla ilman luutaa, kissaa ja kahvipannua.


Otus


Näistä otuksista ei paljoa tiedetä, ensimmäiset havainnot näistä voimanpesistä tehtiin vasta jokunen kuunkierto sitten. Erään huhun mukaan ne nousivat merestä, toisen mukaan tippuivat taivaasta ja villeimmän kertomuksen mukaan ne olivat vain  piilotelleet tähän asti kaikissa niissä varjoisissa nurkissa, joissa näyttää olevan jotain epämääräistä, mutta jonne kukaan ei ikinä vaivaudu tarkemmin katsomaan.


Parantajatar


Vaikka aikakin parantaa haavat, jää se silti toiseksi kun parantajattaret tarttuvat toimeen. Vanha viidakon sananlasku sanookin: ”gladiaattorijoukkue ilman parantajatarta on siinä mielessä erilainen kuin gladiaattorijoukkue jossa on parantajar, että toisessa on parantajatar ja toisessa ei ole.”


Peikko


Peikot ovat ilkeä rotu joka saa suurimman huvinsa elävien ja hätätapauksessa elottomien entiteettien vahingoittamisesta. Niinpä he ovat kuin luotuja gladiaattoritaisteluihin.


Ritari


Kaikkihan ritarit tietävät, he karauttelevat hevosin ja peitsin pelastamaan prinsessaa lohikäärmeiltä. Ikävä kyllä Riimukalliossa ei ole hevosia, peitset on kielletty turvamääräyksiä rikkovina, prinsessa muutti naapurivaltioon parisen vuotta sitten, eikä lohikäärmeitä ole edes olemassa. Niinpä näiden salskeiden nuorten miesten ainoaksi huviksi on jäänyt gladiaattoritaisteluihin osallistuminen.


Rosvo


Rosvot, nuo laitapuolen kulkijat, pärjäävät häikäilemättöminä ja kovaan elämään tottuneina myös gladiaattoritaisteluissa. Lisäksi heidän motivaatiotasoaan nostaa jonkin verran se, että pitkän gladiaattorin uran vaihtoehtona on lyhyt ura hirttolavalla.


Samooja


Samoojat ovat urhea ja pieni rotu jonka elämäntehtävä on partioida valppaasti metsiä ja karkottaa sieltä Paha. Enimmäkseen he kuitenkin etsivät ja opastavat kotiin metsiiin eksyneitä velhoja.


Sumo


Kaikki sumopainin ystävät ilahtuivat kuullessaan joidenkin sumopainijoiden siirtyneen gladiaattorin uralle ja lisänneet siten vankasti gladiaattoritaistelujen painoarvoa muihin urheilulajeihin verrattuna.


Tonttu


Mitä tontut tekevät muulloin kun eivät ole vakoilemassa pikkulapsia tai hoitamassa muita epäilyttäviä toimia? Purkavat luonnollisesti patoutumiaan taistelukentällä, ja toimivat samalla suurena huojennuksen aiheena hobiteille ja goblineille, koska lopultakin löytyi jokin vielä niitäkin heiveröisempi rotu.


Velho


Velhot ovat, kuten kaikki vallan hyvin tietävät, tämä salaperäinen yli 5-kymppisten miesten rotu, jonka tuntomerkkeinä ovat pitkä valkoinen parta, viitta ja tuikkiva katse tuuheiden kulmakarvojen alta. Heidän väitetään olevan äärimmäisen viisaita ja tutkivan kaiket päivät loitsuja tunkkaisissa kammioissaan, mikä kuulostaa sinällään varsin ristiriitaiselta.


Velhotar


Toisin kuin vanhat kiistakumppaninsa velhot, velhottaret ovat hyvin tunnettu n. parikymppisten naisten rotu, jonka tuntomerkkeinä ovat missin ulkonäkö ja näyttävä pukeutuminen. He eivät käytä juurikaan aikaansa tunkkaisissa kammioissa loitsujen opiskeluun, sillä eihän se nyt sovi heidän imagoonsa.


Zombi


Zombit, joita pahantahtoisesti väitetään eläviksi kuolleiksi tai jopa pilkkaavasti epäkuolleiksi, kiistävät itse tämän jyrkästi. Heidän mielestään heitä pitäisi puhutella elämärajoitteisiksi.


Örkki


Örkit ovat äärimmäisen sivistyneitä, korkeakulttuuria ja nykyaikaisia mukavuuksia suosiva rotu. Tai siis olivat, ennen kuin haltioiden lietsoma propaganda örkkien pahuutta vastaan otettiin todesta muiden rotujen keskuudessa, ja örkit ajettiin soille ja vuoristoihin elämään metsäläiskansana. Ja sitten vielä ihmetellään örkkien katkeruutta ja pahansuopuutta muita kohtaan.


Takaisin pääsivulle